Избелване

Избелване

Днес всеки иска перфектната усмивка и блестящи зъби. Избелването на зъбите е проста неинвазивна процедура, която може да подобри външния вид и увереността на човек.

Защо да избелите зъбите си?

 1. За да изглеждате по-млади
 2. Да изглежда по добре
 3. Да бъдем по-уверени

Какво причинява оцветяване и обезцветяване?

Генетични фактори, дентинът на някои хора е жълт, кафяв или сив. Това се вижда през емайла, за да изглеждат зъбите по-тъмни.
Чаят, кафето, червеното вино, колата и тютюнопушенето причиняват оцветяване и потъмняване на зъбите.
Натрупването на зъбен камък, пукнатините в емайла и лечението на кореновите канали могат да повлияят на цвета на зъбите.

Какво не може да се избели ?

Всички керамични възстановявания, корони, фасети, мостове, протези няма да променят цвета си с избелващи агенти.
Зъбите, лекувани с коренови канали, които потъмняват, се нуждаят от специално вътрешно избелване, за да променят цвета си.
Сивите зъби не избелват толкова добре, колкото жълтите и кафявите. Жълтото често дава най-добри резултати.
Избелването на зъбите е безопасно и ефективно, ако се използва правилно и не уврежда зъбите. Страничните ефекти са малко, понякога може да причини чувствителност, но това е само временно и ще се подобри след няколко дни.

Колко трае?

Най-добре около година, но резултатите варират и се повлияват от употребата на кафе, чай, пушене, червено вино и т.н.

Видове избелване на зъби

Домапно избелване с индивидуално изработени шини и избелващ агент.

 1. Домапно избелване с индивидуално изработени шини и избелващ агент:
  Системата с шини включва вземане на отпечатъци от Вашите зъби и изработване на индивидуални шини. След това зъбите Ви се почистват основно в кабинета и започвате избелването на зъбите си у дома с предоставените специални гелове. Това обикновено отнема 1-2 седмици и резултатите са много добри. Обикновено оставяте геловете за 4-6 часа . Вие контролирате до каква степен ще избелите зъбите си и можете да повтаряте лечението отново и отново . Използваните гелове са нежни и по-рядко предизвикват чувствителност.
 2. Клинично избелване:
  Може да направи зъбите ви с до 6 нюанса по-бели само за 45 минути. Благодарение на технологията, активирана със светлина, можете да видите изумителни резултати за по-малко време от обедната почивка.
  При клинично избелване, се използват по-силни избелващи агенти за безопасно завършване на Вашето лечение.

Резултатът?

Незабавно по-ярки зъби, с малка или никаква чувствителност.

Избелващите пасти за зъби могат да подобрят ефекта от избелените зъби и ще подобрят външния вид на вашите зъби. Те дължат голяма част от ефекта си на силициевите абразиви в пастата, които премахват петна по зъбите. Избелващите агенти едва ли ще имат голям ефект, тъй като техните концентрации са много ниски и те са в контакт със зъбите само за няколко минути.

Да, можете да избелите зъбите си, да подобрите външния си вид и увереността си, без да увреждате зъбите си. Коя система ще изберете зависи от това коя предпочитате, както системата за домашно избелване, така и клиничната процедура ще избелят Вашите зъби.

Основател и собственик.
Работи предимно в сферата на ортодонтията и естетичната дентална медицина.