Протетика

протезиране на зъбите

Протезирането е тази част от денталната медицина, която се фокусира върху запълването на празнините, създадени от липсващи зъби. Това позволява постигането на желаната естетически „пълна“ усмивка и правилната функция на съзъбието. Зъбното протезиране изисква от зъболекаря не само огромно количество знания и опит, но и перфектно усещане за цветове, нюанси, форми и естетика, което е ключово за пациента за постигане на желания визуален ефект.

Дори един липсващ зъб може да доведе до следните проблеми:

  • претоварване на останалите зъби
  • неравномерно разпределение на дъвкателните сили и натоварване на останалите зъби
  • накланяне на зъбите към празнината или изместване на противоположния зъб извън костта

Поставяне на зъбна коронка

Короните са решение за справяне с увредени зъби, особено ако обикновените пломби не могат да се използват за възстановяване на тъканта. Короните и мостовете са постоянни зъбни възстановявания – пациентът не ги отстранява от устната кухина. Тъй като са здраво циментирани, те се превръщат в нов, неподвижен елемент от зъбната ни редица.

Поставяне на зъбен мост

Зъболекарят фиксира моста върху съседните зъби – това могат да бъдат както естествени зъби, така и зъбни импланти. Всъщност повечето пациенти свикват с мостовете много бързо и почти веднага започват да ги третират като естествена част от зъбната си редица.

Денталният лекар избира най-добрия вариант за коронка/мост за пациента, като взема предвид приоритетите и предпочитанията на пациента. В зависимост от броя на увредените зъби и тяхната позиция, ние избираме най-подходящия и удобен тип протезна конструкция. Изготвяме оценка на разходите за планираното протезиране и обсъждаме всички аспекти на протетичната процедура с пациента.

Нашето най-съвременно дигитално оборудване гарантира безопасност ,предцизност и дълготрайност на предлаганите от нас корони и протезни мостове.

Наш основен приоритет е всяка протетична конструкция, да бъде най-високо качество, тъй като ние силно вярваме, че нашите пациенти заслужават това.

Основател и собственик.
Работи предимно в сферата на ортодонтията и естетичната дентална медицина.