Ортодонтия

Ортодонтия

Ортодонтското лечение може да изправи Вашите зъби и да ги премести в най-правилната позиция.

Кой има нужда от ортодонтско лечение?

Много хора имат струпани или криви зъби ,или зъбите им не се срещат правилно, тоест имат проблем и със захапката. Тези проблеми могат да доведат до травмиране на зъбите или да натоварят челюстните мускули в по-късен етап.
В някои случаи необичайното развитие на зъбите и челюстта може да повлияе на формата на лицето.

Какво включва ортодонтското лечение?

Ортодонтията използват подвижни и фиксирани апарати, брекети, алайнери – за коригиране на позицията на зъбите. Вашето индивидуално лечение ще зависи от проблемите с Вашите зъби и захапка.
В някои случаи може да се наложи да носите шапка или подбрадник през нощта, заедно с друг апарат , или да извадите някои зъби като част от лечението.
Продължителността на лечението ще зависи от това колко сложен е проблемът,който трябва да се лекува.

🖱 Щракнете тук, ако се интересувате само от Алайнери

Защо да носим брекети?

Целта на ортодонтското лечение е да направим най-доброто от Вашите зъби. Това включва възможността да захапвате правилно, да се храните функционално и да се грижите за зъбите и венците си по-лесно, а усмивката Ви да бъде невероятно красива!

Ортодонтско лечение с брекети
Ортодонтско лечение с брекети

Лечението включва използване на брекети за изправяне на криви, струпани или изпъкнали зъби, затваряне на пространства между зъбите и коригиране на захапката, така че горните и долните зъби да се срещат правилно , когато затворите устата си.

Лечението обикновено продължава от 18 месеца до две години, като посещенията при ортодонт са необходими на всеки четири до шест седмици.

Какво представляват Алайнерите?

Алайнери

Една усмивка може да промени всичко – вашата увереност, вашия мироглед, вашия живот. С Алайнери постигането на усмивката, за която винаги сте мечтали, не е мисията невъзможна. Всъщност носенето им дори не би повлияло на ежедневният Ви живот.

Те изправя зъбите с помощта на серия от невидими, подвижни шини , които са направени специално за вашите зъби. Докато сменяте всеки алайнер на всеки две седмици, вашите зъби ще се движат – малко по малко, седмица след седмица, като постепенно се придвижват към планираната крайна позиция.

  1. ЕСТЕТИЧНИ СА – НАПЪЛНО НЕВИДИМИ!
  2. УДОБНИ – не боцкат, не драскат.
  3. ХИГИЕНИЧНИ – свалят се.
  4. НЕ ПРЕЧАТ ПРИ ХРАНЕНЕ.
  5. НЕ ЗАТРУДНЯВАТ ГОВОРА.

Трансформират усмивката Ви, напълно незабележимо.

алайнери

Основател и собственик.
Работи предимно в сферата на ортодонтията и естетичната дентална медицина.